Juno JBKD177D7 Instrukcja Użytkownika

Przeglądaj online lub pobierz Instrukcja Użytkownika dla Nie Juno JBKD177D7. Juno JBKD177D7 Instrukcja obsługi [sq] Instrukcja obsługi

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 52
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 0
JBKD177D7
Instrukcja
obsługi
PL
Piekarnik pa‐
rowy
Przeglądanie stron 0
1 2 3 4 5 6 ... 51 52

Podsumowanie treści

Strona 1 - Piekarnik pa‐

JBKD177D7InstrukcjaobsługiPLPiekarnik pa‐rowy

Strona 2

Symbol Nazwa OpisTemperatura / szybkie nagrze‐wanieFunkcja jest włączona.Temperatura Pokazywana jest aktualna temperatura.Temperatura Wartość tę można

Strona 3 - Ogólne zasady bezpieczeństwa

CODZIENNA EKSPLOATACJAOSTRZEŻENIE! Patrz rozdziałdotyczący bezpieczeństwa.Obsługa urządzeniaW celu obsługi urządzenia można wybrać:• tryb ręczny• prog

Strona 4 - Podłączenie do sieci

Funkcja piekarnika ZastosowanieTurbo grill Do pieczenia większych kawałków mięsa lub drobiu z ko‐ścią na jednym poziomie. Również do przyrządzania za‐

Strona 5

1. Dotknąć .Na wyświetlaczu temperatury/czasuzostanie pokazana temperatura wurządzeniu.2. Dotknąć , aby powrócić doustawionej temperatury lub zostan

Strona 6 - Utylizacja

FUNKCJE ZEGARATabela funkcji zegaraFunkcja zegara ZastosowanieSTOPER Odliczanie czasu wskazujące czas pracy urządzenia.Funkcja nie ma wpływu na działa

Strona 7 - OPIS URZĄDZENIA

Gdy upłynie ustawiony czas, przez dwieminuty będzie emitowany sygnałdźwiękowy. Symbol i ustawienie czasubędą migać na wyświetlaczu. Urządzeniewyłącz

Strona 8 - PANEL STEROWANIA

przygotowywaniu danej potrawy.Wyświetlacz pokazuje domyślne czasypieczenia dla poszczególnych programówautomatycznych.Programy automatyczneNumer progr

Strona 9 - Wyświetlacz

Przepisy w InterneciePrzepisy dla programówautomatycznych dostępnych wtym urządzeniu można znaleźćna naszej witrynie internetowej.Aby znaleźć odpowied

Strona 10 - PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM

KORZYSTANIE Z AKCESORIÓWOSTRZEŻENIE! Patrz rozdziałdotyczący bezpieczeństwa.Czujka temperaturyDo ustawienia są dwie wartościtemperatur: temperatura pi

Strona 11 - CODZIENNA EKSPLOATACJA

W przypadku pieczenia zwykorzystaniem czujkitemperatury można zmienićtemperaturę widoczną nawyświetlaczu. Po włożeniuwtyczki czujki temperatury dognia

Strona 12 - Sprawdzanie temperatury

SPIS TREŚCIInformacje dotyczące bezpieczeństwa 2Wskazówki dotyczące bezpieczeństwa4Opis urządzenia 7Panel sterowania 8Przed pierwszym użyciem 10Codzie

Strona 13 - Funkcja szybkiego nagrzewania

Niewielkie występy na górzemają na celu zapewnieniewiększego bezpieczeństwa.Występy służą także jakozabezpieczenie przedwypadnięciem. Wysokakrawędź wo

Strona 14 - FUNKCJE ZEGARA

Opis Wartość do ustawienia1 USTAW+START WŁĄCZONE / WYŁĄCZONE2 WSKAŹNIK CIEPŁA RESZTKOWEGO WŁĄCZONE / WYŁĄCZONE3DŹWIĘKI PRZYCISKÓW1)KLIK / SYGNAŁ / WYŁ

Strona 15 - PROGRAMY AUTOMATYCZNE

nadal działać do czasu schłodzeniaurządzenia.WSKAZÓWKI I PORADYOSTRZEŻENIE! Patrz rozdziałdotyczący bezpieczeństwa.Temperatury i czasy pieczeniapodane

Strona 16 - Programy automatyczne

odpowiednich naczyniach, a następnie narusztach. Rozmieścić odpowiednionaczynia, aby zapewnić swobodny obiegpary.Sterylizacja za pomocą funkcjiGotowan

Strona 17

Produkt Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaWoda w szu‐fladzie nawodę (ml)Seler pokrojo‐ny w kostkę96 20 - 30 1 500Zielone szpar‐agi96 25 - 35

Strona 18 - KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW

Produkt Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaWoda w szu‐fladzie nawodę (ml)Polenta (pro‐porcje płyn/polenta 3: 1)96 40 - 45 1 750RybaProdukt Te

Strona 19 - Wkładanie akcesoriów

Produkt Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaWoda w szu‐fladzie nawodę (ml)Peklowany ilekko wędzonykarczek wieprz‐owy z wody90 70 - 90 1 800 +

Strona 20 - DODATKOWE FUNKCJE

Produkt Temperatura (°C) Czas (min) Poziom piekarnikaJajka zapiekane1)90 35 - 45 1Terrina1)90 40 - 50 1Cienki filet rybny 85 15 - 25 1Gruby filet rybn

Strona 21 - Wentylator chłodzący

Produkt Ilość Temperatura(°C)Czas (min) Poziom pie‐karnikaMakaron zapie‐kany- 190 40 - 50 1Lasagne - 180 45 - 55 1Różne rodzajechleba0,5 - 1 kg 180 -

Strona 22 - WSKAZÓWKI I PORADY

Efekt pieczenia Prawdopodobna przyczy‐naRozwiązanieCiasto zapada się, robi sięzakalcowate, wycieka z nie‐go woda.Zbyt krótki czas pieczenia. Ustawić d

Strona 23

• Jeśli urządzenie wyposażono w blokadę uruchomienia,zaleca się jej włączenie.• Dzieciom nie wolno zajmować się czyszczeniem anikonserwacją urządzenia

Strona 24 - Przystawki/dodatki

Produkt Funkcja Tem‐pera‐tura(°C)Czas (min) PoziompiekarnikaSpód placka – ciastokruche1)Termoobieg 170 -18010 - 25 2Spód placka – ciastoukręcaneTermoo

Strona 25

Produkt Funkcja Temper‐atura(°C)Czas (min) PoziompiekarnikaMaślane ciasto migda‐łowe / ciasta cukrowe1)Górna/dolnagrzałka190 - 210 20 - 30 2Tarty owoc

Strona 26 - Pieczenie parowe (50/50)

Produkt Funkcja Temper‐atura(°C)Czas (min) PoziompiekarnikaCiasteczka z ciastafranc.1)Termoobieg 170 - 180 20 - 30 2Bułki1)Termoobieg 160 10 - 25 2Buł

Strona 27 - Pieczenie parowe (25/75)

Produkt Temperatura (°C) Czas (min) Poziom piekar‐nikaLasagne 180 - 200 45 - 60 1Zapiekanka ziemniac‐zana190 - 210 55 - 80 1Dania słodkie 180 - 200 45

Strona 28 - Pieczenie ciast

Produkt Temperatura (°C) Czas (min) Poziompiekarni‐kaCiasteczka z ciastadrożdżowego160 - 170 30 - 60 1 / 4Termoobieg (niska temp.)Tę funkcję należy st

Strona 29 - Pieczenie na jednym poziomie

Produkt Temperatura (°C) Czas (min) Poziom piekarnikaQuiche Lorraine(tarta pikantna)170 - 190 45 - 55 1Tarta szwajcarska 170 - 190 45 - 55 1Sernik 140

Strona 30

Tabele pieczenia mięsWołowinaProdukt Funkcja Ilość Tem‐pera‐tura(°C)Czas (min) Poziompiekarni‐kaMięso dus‐zoneGórna/dolnagrzałka1 - 1,5 kg 230 120 - 1

Strona 31

CielęcinaProdukt Funkcja Ilość Temper‐atura(°C)Czas (min) Poziompiekarni‐kaPieczeńcielęcaTurbogrill1 kg 160 - 180 120 - 150 1Gicz cielęca Turbogrill1,

Strona 32 - Termoobieg + para

Produkt Funkcja Ilość Temper‐atura(°C)Czas (min) Poziompiekarni‐kaKawałki dro‐biuTurbogrill1 - 1,5 kg 190 -21050 - 70 1Kaczka Turbogrill1,5 - 2 kg 180

Strona 33 - Pieczenie na kilku poziomach

Produkt Temperatura(°C)Czas grillowania (min) Poziom pie‐karnika1. strona 2. stronaCała ryba, 500- 1000 g210 - 230 15 - 30 15 - 30 1Szybki grillProduk

Strona 34 - Termoobieg (niska temp.)

• Należy stosować wyłącznie termosondę zalecaną dodanego modelu urządzenia.WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWAInstalacjaOSTRZEŻENIE! Urządzeniemoże zai

Strona 35 - Pieczenie mięs

Produkt Temperatura (°C) Czas (min) Poziom piekarnikaLasagne / Cannellonimroż.160 - 180 40 - 60 2Ser zapiekany w pie‐karniku170 - 190 20 - 30 2Skrzyde

Strona 36 - Tabele pieczenia mięs

Pro‐duktIlość (kg) Czasrozmraża‐nia (min)Dalszyczas rozm‐rażania(min)UwagiKurc‐zak1 100 - 140 20 - 30 Umieścić kurczaka na odwróco‐nym spodku na dużym

Strona 37 - Dziczyzna

Owoce pestkoweProdukt Temperatura (°C) Czas do zagoto‐wania (min)Dalsze gotowaniew temperaturze100°C (min)Gruszki / Pigwy /Śliwki160 - 170 35 - 45 10

Strona 38

Produkt Temperatura wewnątrz produktu (°C)Stek z rostbefu/polędwicy: dobrze wypieczo‐ny70 - 75WieprzowinaProdukt Temperatura wewnątrz produktu (°C)Łop

Strona 39 - Potrawy mrożone

Uwagi dotyczące czyszczenia• Przód urządzenia należy myć miękkąściereczką zwilżoną ciepłą wodą zdodatkiem płynu do mycia naczyń.• Do czyszczenia powie

Strona 40 - Rozmrażanie

2. Usunąć roztwór wody i octu zapomocą gąbki.3. Wlać do szuflady na wodę około100-200 ml czystej wody w celuprzepłukania systemu wytwarzaniapary.4. Za

Strona 41

Górne oświetlenie1. Obrócić szklany klosz w kierunkuprzeciwnym do ruchu wskazówekzegara, aby go zdjąć.2. Wyjąć metalowy pierścień, a następniewyczyści

Strona 42 - Suszenie – termoobieg

Problem Prawdopodobna przyczy‐naŚrodek zaradczyWyświetlacz nie pokazujegodziny, gdy jest wyłączony.Wyświetlacz jest wyłączony.Dotknąć jednocześnie i

Strona 43 - KONSERWACJA I CZYSZCZENIE

Zalecamy wpisanie danych w tym miejscu:Numer seryjny (S.N.) ...EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNAEtykieta produktu i infor

Strona 44 - System wytwarzania pary

przekracza 30 minut, grzałki wyłączają sięautomatycznie po upływie 90%ustawionego czasu.Wentylator i oświetlenie nadal działają.Podtrzymywanie tempera

Strona 45 - Wymiana oświetlenia

umożliwiający odłączenie urządzeniaod zasilania na wszystkich biegunach.Wyłącznik obwodu musi miećrozwarcie styków wynoszące minimum3 mm.• Urządzenie

Strona 49 - OCHRONA ŚRODOWISKA

• Wydostająca się para może wywołaćpoparzenia:– Nie otwierać drzwi urządzeniapodczas pieczenia parowego.– Po zakończeniu pieczeniaparowego otworzyć dr

Strona 50

OPIS URZĄDZENIAInformacje ogólne3871 254691012341Panel sterowania2Sterowanie elektroniczne3Szuflada na wodę4Gniazdo termosondy5Grzałka6Oświetlenie7Wen

Strona 51

GąbkaDo usuwania pozostałości wody zgeneratora pary.PANEL STEROWANIASterowanie elektroniczne21 3 4 5 6 7 8 9 10Urządzenie obsługuje się dotykając pól

Strona 52 - 867335567-A-272016

Poleczujni‐kaFunkcja Opis6GÓRA, DÓŁ Służą do przemieszczania się w górę lub w dół wobrębie menu.7OK Potwierdzenie wyboru lub ustawienia.8OŚWIETLENIEPI

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag