Juno JBK111D5 Instrukcja Użytkownika Strona 18

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 40
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 17
Wskazówki dotyczące pieczenia ciast
Efekt pieczenia Prawdopodobna przyczy‐
na
Rozwiązanie
Spód ciasta nie jest odpo‐
wiednio przyrumieniony.
Wybrano nieodpowiedni po‐
ziom piekarnika.
Umieścić ciasto na niższym
poziomie piekarnika.
Ciasto zapada się, robi się
zakalcowate, wycieka z nie‐
go woda.
Temperatura piekarnika jest
zbyt wysoka.
Przy następnym pieczeniu
należy nieznacznie obniżyć
temperaturę piekarnika.
Ciasto zapada się, robi się
zakalcowate, wycieka z nie‐
go woda.
Zbyt krótki czas pieczenia. Ustawić dłuższy czas pie‐
czenia. Nie można skracać
czasu pieczenia poprzez
ustawienie wyższej tempe‐
ratury.
Ciasto zapada się, robi się
zakalcowate, wycieka z nie‐
go woda.
Do ciasta wlano zbyt dużo
wody.
Użyć mniej wody. Należy
przestrzegać czasu miesza‐
nia ciasta, zwłaszcza ko‐
rzystając z robota kuchen‐
nego.
Ciasto jest zbyt suche. Temperatura piekarnika jest
zbyt niska.
Przy następnym pieczeniu
należy zwiększyć tempera‐
turę piekarnika.
Ciasto jest zbyt suche. Zbyt długi czas pieczenia. Przy następnym pieczeniu
należy skrócić czas piecze‐
nia.
Ciasto nierówno się przyru‐
mienia.
Temperatura piekarnika jest
zbyt wysoka, a czas piecze‐
nia zbyt krótki.
Ustawić niższą temperaturę
piekarnika i wydłużyć czas
pieczenia.
Ciasto nierówno się przyru‐
mienia.
Ciasto nie zostało równo‐
miernie rozprowadzone.
Rozprowadzić ciasto równo‐
miernie na blasze.
Ciasto nie jest gotowe po
upływie podanego czasu
pieczenia.
Temperatura piekarnika jest
zbyt niska.
Przy następnym pieczeniu
należy nieznacznie zwięk‐
szyć temperaturę piekarni‐
ka.
Pieczenie na jednym poziomie
Pieczenie w formach
Produkt Funkcja Tempe‐
ratura
(°C)
Czas (min) Poziom
piekarnika
Kołacz lub bułeczki ma‐
ślane
Termoobieg 150 -
160
50 - 70 1
18
Przeglądanie stron 17
1 2 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 39 40

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag