Juno JBKD011D5 Instrukcja Użytkownika Strona 17

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 28
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 16
Tabela ilości wody do gotowania na parze
Czas (min) Woda w szufladzie na wodę (ml)
15 - 20 300
30 - 40 600
50 - 60 800
Gotowanie na parze
OSTRZEŻENIE! Nie otwierać
drzwi urządzenia, gdy funkcja
jest włączona. Występuje
zagrożenie poparzeniem.
Ta funkcja jest odpowiednia do każdego
typu żywności – świeżej lub mrożonej.
Można jej używać do gotowania/
pieczenia, podgrzewania, rozmrażania,
gotowania lub blanszowania warzyw,
mięsa, ryb, makaronów, ryżu, kukurydzy,
kaszy manny i jajek.
Za jednym razem można przyrządzić cały
posiłek. Aby prawidłowo ugotować/upiec
wszystkie potrawy, należy dobierać je w
taki sposób, aby miały jak najbardziej
zbliżony czas gotowania/pieczenia. Dodać
ilość wody odpowiednią dla tej z
przyrządzanych potraw, która wymaga jej
najwięcej. Umieścić potrawy w
odpowiednich naczyniach, a następnie na
rusztach. Rozmieścić odpowiednio
naczynia, aby zapewnić swobodny obieg
pary.
Sterylizacja za pomocą funkcji
Gotowanie na parze
Ta funkcja umożliwia przeprowadzenie
sterylizacji naczyń (np. butelek dla
niemowląt).
Umieścić czyste naczynia na środku
rusztu na pierwszym poziomie
piekarnika. Otwór powinien być
skierowany w dół pod małym kątem.
Wlać do szuflady maksymalną ilość
wody i ustawić czas na 40 minut.
Warzywa
Produkt Temperatura
(°C)
Czas (min) Poziom pie‐
karnika
Woda w szu‐
fladzie na
wodę (ml)
Karczochy 96 50 - 60 1 800
Bakłażany 96 15 - 25 1 450
Cały kalafior 96 35 - 45 1 600
Kalafior, ró‐
życzki
96 25 - 30 1 500
Brokuły, całe 96 30- 40 1 550
Brokuły, cząst‐
ki
96 20 - 25 1 400
Grzyby krojone 96 15 - 20 1 400
Groszek 96 20 - 25 1 450
Koper 96 35 - 45 1 600
17
Przeglądanie stron 16
1 2 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 27 28

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag